Wonderpil

Deze blog inspireert je om van dankbaarheid een manier van leven te maken. Ontdek zelf hoe dankbaarheid stress verlaagt, je zelfvertrouwen versterkt, je slaap verbetert en je immuniteit een boost geeft. Juist ja, een wonderpil. Deze blog evolueerde doorheen de jaren, bekijk hier de overzichtspagina met de topics die al aan bod kwamen.

Wonderpil april: neem eens een heerlijk bosbad

In deze post heb ik het over bosbaden, lachen met of zonder reden, de kracht van een dankbaarheidsdagboek en hoe vaker ‘ja’ zeggen je leven kan veranderen. Ik ben heel benieuwd hoe je de suggesties ervaart! Laat me gerust iets weten via bericht, mail of een reactie op de facebookpost !

Wonderpil: een jaar vol dankbaarheid

Had de farmaceutische sector een pil ontdekt die het effect van dankbaarheid creëert, het had van een wonderbaarlijke revolutie gesproken. Dankbaarheid verlaagt stress, bevordert ons mentaal welbevinden, stimuleert een gevoel van zelfvertrouwen, en zorgt daarnaast ook voor een betere slaap en een sterkere immuniteit. Een echte wonderpil dus! Zin om ook een jaar vol dankbaarheid te ervaren? Lees snel verder!

De Berg (8849 meter)

In deze post vind je de bergmeditatie. Voor veel deelnemers aan de mindfulnesstraining is dit één van de favoriete meditaties. Je leert je verbinden met de stabiliteit en kracht van De Berg. Veel plezier ermee !

Camp 3 – Lhotse Wall (7300 meter)

Een post over de innerlijke criticus (inclusief schuldgevoel) en hoe deze je kan voortstuwen maar ook tegenwerken. Onderaan vind je enkele suggesties om je innerlijke strever af en toe in te tomen. Club 150 mag wat vaker Club Foert zijn.

Camp 1 – valley of silence (6065 meter)

In deze post leer je een mentale tool kennen uit het boek ‘het eigen gelijk’ van Rit Ornelis. Deze tool kan je
helpen om je learning pit of leerput te overwinnen. Op naar de top van de Mount Everest, maar nu
eerst: genieten van waar je al staat!

Base camp (5364 meter)

In deze post geef ik een suggestie voor wie op zoek is naar hoopvol nieuws en sta ik vooral ook stil bij het belang van het zoeken van de JA achter de NEEN en hoe dat je gelukkiger kan maken.

Club 150 tegen kanker – wie doet mee ?

Het beste van het beste: de wereld mooier maken door jezelf te soigneren! Het kan. Doe je ook mee? Laat me weten welke (grote of kleine) gewoonte jij wil aanpakken of aanleren en stort een vrije bijdrage voor kom op tegen kanker.

Nieuws-detox

Ik werd wakker en zonder erbij stil te staan begon ik mijn dagelijkse nieuws-check routine. En zoals zo vaak sloeg mijn nieuwsgierigheid al snel om in een gevoel van onbehagen. Wil ik zo mijn dagen starten?

De kracht van negatieve visualisatie

Leer negatieve visualisatie kennen. Een techniek die al eeuwen gebruikt wordt om te leren koesteren wat je vandaag hebt. Ook een techniek die je leert hoe verzuring om te zetten in waardering. Wil jij ook een alchemist worden? Een baken van liefde, humor, lichtheid, plezier en simpel geluk? Het kan.

Analoog sporten

Ontdek in deze blogpost wat analoog sporten is en hoe dat ook voor jou een verschil kan maken. Alle regels overboord! Durf jij het ook aan?

Hoe continu verbonden zijn je zelfbeeld kan aantasten

In deze blogpost krijg je een tip die je kan helpen jezelf graag te zien zoals je iemand graag zou zien die je dierbaar is. Zo leer je wat meer loskomen van de druk, negativiteit en verwachtingen die sociale media, nieuwsberichten en snelle communicatiemedia creëren.

Analoog floreren in de digitale wereld

Ontdek in deze eerste blogpost de ademruimte: een ideale oefening om even de pauzeknop in te drukken en stil te staan bij hoe het nu met je gaat. Enkel jij en je adem. Jij en je gedachten en gevoelens. Jij en je lichaam.

Overzichtspagina

Hier vind je een overzicht van wat je allemaal terugvindt in de blog, gerangschikt per onderwerp.

Contact

Pieter Detombe

0488 62 83 51

pieter@pieterdetombe.be

Spread a smile

Ben je tevreden over mijn werk? Vertel het anderen.
Zit iets je dwars? Spreek me gerust aan.