Overzichtspagina

Feb 1, 2023

Deze blog evolueert voortdurend, net als het leven.

In 2023 startte ik de blog met enkele berichten rond hoe om te gaan met toenemende digitalisering, sociale media en continue bereikbaarheid.

Ik schreef onder andere over volgende topics:

 • Hoe je de pauzeknop even kan indrukken in de digitale wereld (met onderaan een kort meditatiebestand: ‘de ademruimte’). Lees hier.
 • Hoe je jezelf meer kan waarderen in een online wereld die ‘perfectie’ vaak als maatstaf voorschotelt. Lees hier.
 • Hoe je meer kan genieten van sport en bewegen door minder alles op te meten met een sporthorloge. Lees hier.
 • Hoe we online verzuring kunnen tegengaan door af en toe stil te staan bij hoe goed we het hier hebben in vergelijking met andere plaatsen ter wereld. Lees hier.
 • Daarbij aansluitend: hoe het ons kan helpen om af en toe ‘negatief nieuws’ links te laten liggen. Lees hier.

Deze laatste post evolueerde in CLUB 150: een groepje mensen dat geld inzamelde voor het goede doel en tegelijk aan een bepaald persoonlijk voornemen (bv. meer bewegen, minder smartphonegebruik, gezonder eten, …) werkte. Mijn stelling was (en is) dat je in 150 dagen een gewoonte kan aan- of afleren en samen met de andere clubleden ging ik 150 dagen op pad richting ‘nieuwe gewoonte’. Ik vergeleek het aanleren van deze gewoonte met het beklimmen van een berg en postte om de paar weken een inspiratiebericht om de deelnemers te motiveren. Herbeleef alles:

 • Opstart ‘CLUB 150’ – hier lees je er alles over en ook ontdek je een aantal voorbeelden van goede voornemens.
 • Base Camp (5364 meter) – over het belang van je motivatie achter een voornemen. Een voornemen kan enkel slagen als de motivatie goed zit. Lees hier.
 • Valley of Silence (6065 meter) – over het omgaan met de ‘learning pit’ en hoe de chihuahuatool (een mentale techniek) je kan helpen relativeren op moeilijke momenten. Lees hier.
 • Lhotse Wall (7300 meter) – over de innerlijke criticus – de stem in je hoofd die je aanspoort om het altijd maar beter te doen – en hoe die je kan voortstuwen, maar even goed kan tegenwerken. Soms is het ook goed om eens FOERT te zeggen. Lees hier.
 • De Berg (8849 meter) – hier kan je ‘de bergmeditatie’ beluisteren.
 • Zin om zelf op 150 dagen een nieuwe gewoonte aan te leren of een oude gewoonte af te leren? Hier kan je alvast een motiverende afvinkkalender downloaden. Vink elke dag waarop je je goede voornemen realiseert af op de kalender en voel hoe je motivatie en zelfvertrouwen groeien. Kan je 80 % van de vakjes afvinken? Dan ben je zeer goed bezig en op weg naar een ‘nieuwe jij’ ! Elke stap en elke dag telt !

In 2024, na het afronden van het CLUB 150 – project, hervormde ik de blog tot ‘wonderpil’: een inspiratieblog rond waardering en dankbaarheid. Meer daarover lees je hier. Ik post elke maand enkele concrete tips en suggesties om van dankbaarheid een way of life te maken. Elke eerste van de nieuwe maand volgt een nieuwe post.


Share This