Club 150 tegen kanker – wie doet mee ?

Aug 11, 2023


Intussen mag ik trots 7 dagen nieuws-detox afvinken (meer hierover lees je in mijn vorige blogpost). Hoe voelt dat nu? Eerlijk: ik verveel me meer. Soms voel ik me nogal ‘leeg’. Vroeger zou ik momenten van verveling (op de trein bijvoorbeeld) snel gevuld hebben met nieuwsfeitjes en het checken van sociale media. Nu valt dat weg en het geeft me een eerder lastig gevoel omdat ik geconfronteerd word met ‘saaiheid’. Het is een beetje afkicken. Maar… uit verveling ontstaat ook creativiteit en dus kreeg ik een idee…
Om mijn motivatie hoog te houden richtte ik ‘club 150’ op. Ik vroeg familie en vrienden of ze ook een goed voornemen hadden. Heel wat mensen reageerden en zo ontstond een groep inspirerende mensen die ook graag een bepaalde gewoonte willen aanpakken. Op het moment van oprichten waren er nog exact 150 dagen tot 31 december, vandaar dus ‘club 150’. Elk clublid formuleerde een voornemen. Daaruit kwamen onder andere volgende voornemens:

 • ‘s morgens de dag niet starten met de GSM / minder GSM-gebruik
 • voor 22 uur gaan slapen als de dag erna een werkdag is
 • dagelijks bijhouden dankbaarheidsdagboek
 • elke dag 1 liter water drinken
 • stoppen met energiedrank/cola op werkdagen
 • dagelijkse buik- en armspieroefeningen en mediteren
 • meer lezen
 • ‘s avonds niet meer mindless scrollen waardoor meer in het hier en nu
 • maandelijks afspreken met jeugdvrienden
 • maximaal 2 a 3 wekelijkse vreetbuien
 • op niet-sport dagen 15 a 30 minuten wandelen

De club bestaat intussen uit 15 leden!

Waarom maken we van die club niet meer dan een groepje mensen dat beter voor zichzelf wil zorgen? Het kan ook een club worden die de wereld mooier maakt! Het beste van het beste: de wereld mooier maken door jezelf te soigneren 😊. Het kan. Doe je ook mee? Stuur een mail naar pieter@pieterdetombe.be en laat me weten welke (grote of kleine) gewoonte jij wil aanpakken of aanleren. Stort een vrije bijdrage voor onze actie ‘club 150’ in het kader van de 100 km van ‘kom op tegen kanker’. Dat kan door een zelf gekozen bijdrage (waar jij je goed bij voelt) over te schrijven naar BE56 7360 3575 6688 met de vermelding ‘ACTIE 340131150’. Je krijgt een teamslink van mij naar de online meetings waarin er tips, tricks en inspiratie worden gedeeld om je goede voornemen ook effectief vol te houden (Let op: je krijgt de link zodra je me je voornemen mailt, want de stortingen worden via kom op tegen kanker verwerkt en krijg ik pas met vertraging te zien!).

De meetings zijn gepland op:

Donderdag 24 augustus 20u – 21u30
Donderdag 12 oktober 20u – 21u30
Donderdag 23 november 20u – 21u30
Donderdag 28 december 20u – 21u30: het vieren van je nieuwe gewoonte!

Kan je pas deelnemen vanaf 12 oktober of 23 november of mis je (enkele) meeting(s)? Ook helemaal goed, elke meeting zal unieke tips en inzichten bevatten. Je kan dus op elk moment instappen in club 150!

Dus: heb jij zin om jezelf en de wereld nog wat mooier te maken? Doe dan mee!
Let’s do this together!

Wil je weten hoe kom op tegen kanker de wereld mooier maakt? Neem een kijkje op Wat we doen | Kom op tegen Kanker


Share This